Setting
Jan 01, 2026

15+ Items That Had the Internet Anxiously Searching for Clues

15+ Items That Had the Internet Anxiously Searching for Clues

Ever stumbled upon an object that left you scratching your head in confusion? We’ve all been there! Our inquisitive nature just won’t let us rest until we’ve uncovered its true purpose.

But gone are the days when we had to trek to the library or beg an expert for answers. Thanks to the power of the internet, we’ve got a whole army of online detectives at our fingertips! And boy, have they uncovered some wild secrets about mysterious objects.

1. “It’s rubber or silicone, the size of a fingertip; it doesn’t erase; it’s about as hard as a bouncy ball but doesn’t bounce like a bouncy ball. Doesn’t light up. What is it?”

Answer: It’s “an 80’s light bulb eraser without the metal bottom editing to add they never really erased anything”

2. “What are these metal things on the corners of these stairs and their purpose?”

Answer: These are corner dust guards. They make it easier to sweep dust out of the corners.

3. “What is this thing? A small gold pig container with a removable tiny spoon for a tail”

Sure, it's a salt cellar...

Answer: It’s a salt cellar.

4. “What’s happening here?”

Answer: “Evaluation trial trenching” is done to make sure there are no important archaeological artefacts that might be destroyed by excavation.

5. “Why does this Stop sign look different?”

Answer: These are blinders, typically used so the sign can be read from a narrow angle. They’re also called directional shields. You’ll see them on traffic lights a lot more often.

6. “Plastic-like, circular object made of ‘cells.’ It can be found on several beaches, in Sardinia (Italy).”

Answer: This is biofilm used to treat waste water.

7. “I now own these neon rainbow acrylic mystery sticks. Anyone know what I bought?”

Answer: These are multi-color acrylic Mahjong pushers.

8. “I found this when cleaning my parents basement. It’s made out of wood and the paint is heavily chipped.”

Answer: It’s a phone stand. The vertical cavity is for your city phone book or books. The top is a handle for moving it about.

9. “What is this toilet’s purpose?”

Answer: This is a 1950s Standard “Sanistand” urinal for women.

10. “This fancy hotel has a shallow tub with 2 sides.”

Answer: You’re supposed to keep your feet in the warm water first and then quickly put them in the cold water (repeat a few times). This is supposed to help with circulation. These tubs are usually used in spas and other wellness or health-related facilities.

11. “This thing is in the middle of the wall in my 1906 house.”

Answer: It’s a capped off gas line from when they used gas lighting.

12. “This metal covering on the floor inside our new house, screwed to the ground.”

Answer: This is a built-in floor outlet.

13. “This pumpkin thing opens on a hinge, there is a latch inside with a small glass jar.”

Other posts