Setting
Jan 28, 2026

16 Unidentified Objects That Got Deciphered in an Instant

16 Unidentified Objects That Got Deciphered in an Instant

50 years ago, if we’d ever find a mysterious object, we’d ask a few friends about it and hope for the best. Today, thanks to the wide web and its forums, we can post a question, add a picture, and in a few minutes — with the help of people all around the world — we can turn an unknown item into one with a purpose.

Bright Side loves to write about objects that make us ask ourselves, “What on earth could this even be?” We’re curious to know which one of the following items was no surprise to you.

1. “Red and clear rubber toy-like thing found in a playground — what is this thing?”

Answer: “It’s a Lego part. It’s from a Duplo playground set.”

2. “Could anyone help me identify this object?”

For hanging your dish gloves, or cleaning gloves to dry

Answer: “It’s a drying rack for gloves.”

3. “A pointy stick thing inside my new hairbrush — does anyone know what it is?”

You slide it between the bristle rows to remove hair that collects in your brush

Answer: “You can turn the pointy thing to have it sticking from the handle and use it to separate hair, I have seen professionals doing it.”

4. “The person who gifted this doesn’t even know what it is. It appears to have a suction cup and 2 adjusting arms that may hold something.”

It's to hold open a ziplock bag while you fill it.

Answer: “It’s for drying and filling reusable zip-lock-type bags.”

5. “I need some help identifying this object.”

It's used for spacing out buttons when sewing them onto a shirt

Answer: “It’s for dividing a length into equal parts. Put one point on one end of the thing to be divided, then choose how many parts to divide it into.”

6. “What is this type of clamp used for?”

Answer: “That’s a gang lock for a lockout/tagout. You place this on a breaker when multiple people are working on equipment to keep people from turning the equipment on.”

7. “What is this thing?”

Its to cream butter & sugar. Or lightly mix or cream ingredients

Answer: “I have one like that. Use it for breaking up ground beef, turkey, or pork when browning in a pan.”

8. “What could this be?”

Answer: “That’s a hole for a vacuum hose. This house, at one point, had a central vacuum.”

9. “Could anyone help me figure out what this tool/object is?”

Garlic press ?

Answer: “Pretty sure it’s a lemon/lime squeezer.”

10. “Found at my grandma’s — there are rotating discs inside with numbers imprinted. What is this?”

Other posts